ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εκκαθάριση και εγγυητικές, δύο προβλήματα που δεν μπορεί να “κουκουλώνει” άλλο ο Δήμος!
12-09-2017 09:00:10

Δύο ζητήματα σοβαρά θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες και είναι πιθανόν να ζητηθούν ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις δημοτικών συμβούλων, στελεχών και υπαλλήλων του.

Το ένα είναι η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εκκαθάρισης της Επιχείρησης καθαριότητας που αν και έχει κλείσει εδώ και περισσότερα από οκτώ χρόνια, δεν έχουν ολοκληρωθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες με αποτέλεσμα η ανάκριση, που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, να “σκοντάφτει” σε ένα τυπικό μεν αλλά ουσιαστικό ως προς την κρίση της δικαιοσύνης ερώτημα που είναι το αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής. Το γιατί λοιπόν ο Δήμος με τον ένα ή τον άλλο Δήμαρχο δεν προχώρησε στην εκκαθάριση της εταιρείας είναι ένα ερώτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσουν οι Δήμαρχοι που το χειρίστηκαν ως θέμα.

Το άλλο είναι η περιβόητη αποχέτευση Καλαμακίου, μέρος της οποίας είναι ανενεργό εξαιτίας κακοτεχνιών ενός εκ των πολλών εργολάβων που ανέλαβαν να εκτελέσουν το έργο.

Εδώ λοιπόν κάποιοι, που δεν μας λένε ποιοί είναι, άλλοτε εμφανίζουν και άλλοτε κρύβουν τις εγγυητικές επιστολές με τις οποίες θα έπρεπε, εφόσον ο εργολάβος δεν διόρθωνε τις κακοτεχνίες να τις διόρθωνε ο Δήμος με τα χρήματά τους.

Αντί λοιπόν να εισπράξει ο Δήμος τα χρήματα των εγγυητικών επιστολών και να προχωρήσει σε διορθώσεις του προβληματικού δικτύου, κάποιοι ηθελημένα ή άθελά τους κάλυψαν τα συμφέροντα του συγκεκριμένου εργολάβου και απέφυγαν να το πράξουν.

Προφανώς η υπόθεση αυτή έρχεται από το 2010 αλλά αν δεν δώσει στοιχεία ο Δήμαρχος για το τι ακριβώς συνέβη τότε, θα βρεθεί εκτεθειμένη σοβαρά και η παρούσα δημοτική αρχή.

Για να δούμε λοιπόν θα ανοίξουν επιτέλους τα στόματα γι’ αυτήν την “ομερτά”;


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment