ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πάνω από 500.000 οχήματα ασφαλίστηκαν Ιούνιο και Ιούλιο
06-09-2017 13:06:00

Πάνω από τέσσερις διασταυρώσεις έχει πραγματοποιήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, ώστε να διορθώσει τα λάθη που είχαν προκύψει στα ανασφάλιστα οχήματα, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή στο σύστημα να εντοπίζονται περίπου 430.000 ανασφάλιστα οχήματα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου φαίνεται ότι έχουν ασφαλιστεί επιπλέον 505.000 οχήματα καθώς στα τέλη Μαΐου ο συνολικός αριθμός ασφαλισμένων οχημάτων ανερχόταν σε 5,7 εκατ. ενώ στα τέλη Ιουλίου ο συνολικός αριθμός είχε ξεπεράσει τα 6,2 εκατ. οχήματα.

Όσον αφορά στον Αύγουστο, σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς, αναμένεται να είναι αυξημένος ο αριθμός των ασφαλισμένων οχημάτων καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν άρση ακινησίας στα οχήματά τους ώστε να πάνε διακοπές, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα πλασματικό τοπίο στην αγορά.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες του Enikonomia.gr, εντός του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει η λίστα των ανασφάλιστων οχημάτων και η ΑΑΔΕ να αποστείλει εκ νέου τα ειδοποιητήρια στους παραβάτες οδηγούς, επιβάλλοντας τους και τα ανάλογα χρηματικά πρόστιμα.

Να υπενθυμίσουμε πως μετά την πρώτη διασταύρωση, η ΑΑΔΕ είχε αποστείλει σε πάνω από 1,15 εκατ. ιδιοκτήτες πρόστιμο για ανασφάλιστο όχημα.

Τα πρόστιμα που θα καλούνται να πληρώσουν οι παραβάτες ιδιοκτήτες κυμαίνονται:

• 100 ευρώ για δίκυκλα οχήματα έως 250 κυβικά εκατοστά.

• 150 ευρώ για δίκυκλα άνω των 251 κ.εκ.

• 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κ.εκ. και

• 250 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.000 κ.εκ.

Λύση με μόλις 20 ευρώ για τα παλιά οχήματα

Σύμφωνα με στελέχη της ΑΑΔΕ, τα προβλήματα στην πρώτη διασταύρωση οφείλονται κατά κύριο λόγο στα λανθασμένα στοιχεία για τα κλεμμένα οχήματα, οχήματα που έχουν καταστραφεί αλλά δεν έχουν διαγραφεί, οχήματα από κληρονομιές.

Μάλιστα στο ηλεκτρονικό σύστημα έχουν εντοπιστεί πάνω από 70.000 αποβιώσαντες οι οποίοι δεν έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα και τα τέλη κυκλοφορίας.

Ωστόσο, τα στελέχη του υπουργείου Μεταφορών εξετάζουν λύση με μικρό κόστος για τους ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων που δεν τα έχουν πλέον στην κατοχή τους αλλά δεν έχουν διαγραφεί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες παλαιών οχημάτων με ηλικία άνω των 14 ετών που δεν βρίσκονται πλέον στην κατοχή τους, είτε γιατί έχουν καταστραφεί ή κλαπεί, να πληρώνουν ένα παράβολο αξίας 20 ευρώ και με επιπλέον μια υπεύθυνη δήλωση να διαγράφονται τα οχήματα οριστικά από τα ηλεκτρονικά αρχεία.


8 months ago

truelier

8 months ago
Τα ενοικιαζόμενα πόσα ειναι ;αυτά ασφαλιστηκαν μη πουλάτε ψέμα στον κοσμο...άντε να ασφαλιστηκαν καμμία 10000 από ανασφαλιστα τα υπόλοιπα είναι ενοικιαζομενα

Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment