ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Παλιοί πολιτικοί και νέοι επιχειρηματίες στο προσκήνιο!
02-09-2017 12:01:58

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει από τον περασμένο χειμώνα ο Δήμος Ζακύνθου και οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης στα ανεπίλυτα ζητήματα όπως η καθαριότητα, το νερό και η διοίκηση, έχουν γίνει αιτία να ξεκινήσουν οι συζητήσεις σε πολλούς κύκλους συμπολιτών μας για το τι πρέπει να πράξουν ώστε να υπάρξει ένα καλύτερο μέλλον στην αυτοδιοίκηση.

Τόσο στο χώρο της αντιπολίτευσης όσο και στο χώρο της συμπολίτευσης επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για τις τελευταίες εξελίξεις και είναι φανερό ότι όλες οι συζητήσεις καταλήγουν στην απόφαση ότι πρέπει να δημιουργηθούν νέα σχήματα που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις το Δήμο του νησιού, στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Στις συζητήσεις αυτές παίρνουν μέρος παλιοί, αυτοδιοικητικοί αλλά και νέα πρόσωπα που εκτιμούν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Δήμου είναι η απουσία της ειδικής γνώσης γεγονός που δεν επιτρέπει στους αιρετούς σήμερα, όχι μόνο να διαχειριστούν, όπως λένε,  αλλά ούτε να κατανοήσουν τα προβλήματα που διαχειρίζονται, με αποτέλεσμα θύματα της άγνοιά τους να είναι όχι μόνο οι ίδιοι αλλά και ο λαός της Ζακύνθου που υποφέρει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχει συλλέξει ο -Ε- αυτό τον καρό γίνονται οι συζητήσεις που ενδέχεται να καταλήξουν σε νέα αυτοδιοικητικά σχήματα.

Από τις υφιστάμενες δημοτικές παρατάξεις η παράταξη της πλειοψηφίας ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ,  δια του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά, εκφράζει την επιθυμία να διεκδικήσει εκ νέου τη δημοτική αρχή, διευρύνοντας τις δυνάμεις της με πρόσωπα και κινήσεις που δείχνουν να συμφωνούν για ορισμένα μείζονα ζητήματα όπως για παράδειγμα τα έργα του Λίβα. Όμως αντιμετωπίζει το πρόβλημα ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές να βρίσκονται σε αντίπαλο ψηφοδέλτιο.

Η παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ  στην οποία ηγείται πλέον ο Γιώργος Αρμένης είναι βέβαιο πως θα επιδιώξει να εκφράσει τη μαχόμενη κεντροαριστερά και συζητεί την ένταξη νέων προσώπων στους κόλπους της.

Η παράταξη ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ έχει αποκτήσει ήδη προσβάσεις σε δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας αλλά και της μειοψηφίας. Ο κ. Αντώνης Αντίοχος είναι ένας από  αυτούς μαζί άλλους δύο από την παράταξη ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ καθώς  και ένας δημοτικός σύμβουλος από την παράταξη ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ. Το ερώτημα ωστόσο που προβάλει είναι εάν στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα ηγηθεί της παράταξης ο κ. Αντώνης Αντίοχος ή κάποιος από τον από τον αποκαλούμενο αριστερό χώρο, όπως για παράδειγμα ο κ. Λευτέρης Νιοτόπουλος που ως αντιπεριφερειάρχης είναι στενός συνεργάτης του κ. Σταύρου Κοντονή.

Στο περιθώριο των παραπάνω διαβουλεύσεων υπάρχουν συζητήσεις από ανεξάρτητα πρόσωπα και φορείς, όπως: 

- Μια κίνηση από νέους επιχειρηματίες που βρίσκονται  κοντά στο ξενοδοχειακό club και προβάλει την ανάγκη τα ιστορικά πλέον προβλήματα του Δήμου και του νησιού να επιλυθούν από τεχνοκράτες και ο Δήμος να διοικηθεί από manager. Η κίνηση αυτή έχει διευρύνει τα ερείσματα της σε χώρους όπως η εκκλησία.

- Mια κίνηση από μικρομεσαίους επιχειρηματίες  και επαγγελματίες που προέρχεται κυρίως από το χώρο του τουρισμού, αλλά δεν συμφωνεί με την κίνηση των ξενοδόχων και θέλει ριζοσπαστικές λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας. 

- Mια κίνηση από κεντρογενείς μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο πρόεδρος του ΟΔΑΖ Ευστάθιος Μπετίνης ο οποίος μάλιστα δηλώνει έτοιμος να κατέβει στο στίβο των εκλογών

- Τέλος συζητήσεις γίνονται για την κάθοδο στις δημοτικές εκλογές ενός γνωστού και επιτυχημένου επιχειρηματία ο οποίος φέρεται να έχει άποψη και θέσεις για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δήμου και κινείται με άνεση σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια  στην Αθήνα. Επειδή όμως ανάλογες συζητήσεις για το ίδιο πρόσωπο είχαν γίνει και στο παρελθόν πολλοί διατηρούν επιφυλάξεις εάν τελικά εκδηλωθεί μια τέτοια πρωτοβουλία.

Τα παραπάνω απεικονίζουν τη σημερινή κατάσταση και είναι βέβαιο πως έχοντας μπροστά τους όλοι  οι ενδιαφερόμενοι  ορίζοντα δύο ετών είναι λογικό να προβληματίζονται για το τι  μπορεί στο μεταξύ να προκύψει που να ανατρέψει κάποιες από τις υφιστάμενες ισορροπίες. Για παράδειγμα πολλοί ισχυρίζονται πως εάν προηγηθούν οι βουλευτικές εκλογές αυτών της αυτοδιοίκησης, ενδέχεται να προκύψουν άλλα σχήματα και με διαφορετικά πρόσωπα επικεφαλής, που θα έχουν ως αφετηρία τους τις διεργασίες μεταξύ των κομματνω και ίσως και τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Ωστόσο αυτό που για μια ακόμα φορά διαφαίνεται είναι ότι η κοινή γνώμη αναζητεί νέες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα του τόπου μας και πιθανόν και νέα πρόσωπα για το εκλογικό στίβο της αυτοδιοίκησης και αυτό είναι κάτι που δεν θα αγνοηθεί από εκείνους που λαμβάνουν τις αποφάσεις σε κορυφαίο επίπεδο.


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment