ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΞΕΝΟΦΟΥ
Απέραντος σκουπιδότοπος 30-08-2017 08:59:56

Οι επισκέπτες που βρέθηκαν τον Αύγουστο στο νησί μας μίλησαν με τα χειρότερα λόγια για την ανύπαρκτη καθαριότητα και για την εικόνα του σκουπιδότοπου που παρουσιάζει η Ζάκυνθος απ’ άκρη σ’ άκρη!

Ποιος μπορεί να τους απαντήσει και να αντικρούσει τα λεγόμενά τους αφού οι εικόνες μιλούν από μόνες τους και είναι πολύ χειρότερες από την πιο δυσάρεστη περιγραφή που θα μπορούσε να γίνει;

Στα χωράφια, στα χαντάκια, στα λιοστάσια, στους δρόμους, στις πλατείες, στα παρτέρια, στα πεζοδρόμια, στις αυλές και όπου αλλού βάζει ο νους υπάρχουν σκουπίδια διάσπαρτα και πολλά απ’ αυτά μαρτυρούν πολυήμερη παραμονή.

Αν εμείς έχουμε μεταξύ μας προβλήματα και δεν μπορούμε να αποφασίσουμε πού θα πάμε τα σκουπίδια μας, λίγο νοιάζει τους επισκέπτες μας που πληρώνουν να κάνουν διακοπές και θέλουν ένα υποτυπωδώς καθαρό περιβάλλον.

Όμως δεν είναι μόνο η εικόνα από τα πεταμένα σκουπίδια αφού υπάρχει και κάτι άλλο και σχετίζεται με τη σχέση που έχουμε με τους κάδους απορριμμάτων όλοι μας: δηλαδή από τους καταστηματάρχες μέχρι τους υπαλλήλους της καθαριότητας.

Σε ένα από τα πιο κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης μας στην παραλιακή και πίσω από την πλατεία Σολωμού, οι κάδοι στενάζουν κάτω από το βάρος τόσων πολλών σκουπιδιών. Γιατί αυτές τις ημέρες δεν μπορούσαν να γίνουν περισσότερες βάρδιες από το Σύνδεσμο ώστε το τριήμερο του Αγίου να μην θυμίζουμε ανατολή στα χειρότερά της;

Ποιός μπορεί να πιστέψει πως αυτό το σημείο βρίσκεται λίγα μέτρα μετά την πλατεία του Εθνικού Ποιητή;


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας