Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΟΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού κατήγγειλε ο Στ. Κοντονής - Έλλειψη συντονισμού και εναέριων μέσων επεσήμανε η ΝΔ
17-08-2017 11:48:00

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, ο οποίος βρίσκεται στη Ζάκυνθο, απαντώντας σε ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. δήλωσε τα εξής : 

"Αν η Νέα Δημοκρατία  δεν μπορεί να κατανοήσει  ότι οι πυρκαγιές, οι οποίες εκδηλώνονται  συγχρόνως  με πολλές εστίες, όχι απλά σε έναν Νομό, αλλά σε μία Κοινότητα  συνιστούν οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, όταν δεν μπορεί να αντιληφθεί  ότι όταν σε έναν Νομό υποχωρεί ένα μέτωπο πυρκαγιάς  και την ίδια στιγμή εκδηλώνονται  δύο ή και περισσότερα  τα οποία οδηγούν  σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων που μάχονται εδώ και πολλές μέρες για την κατάσβεση των πυρκαγιών, τότε το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι η ηγεσία της Ν. Δ ή στερείται κοινής λογικής ή κοινής αντίληψης. Και τα δύο  είναι σε κάθε περίπτωση επικίνδυνα".

Χθες η ΝΟΔΕ με ανακοίνωσή της επισημαίνει τα ακόλουθα:

Η Ζάκυνθος τις τελευταίες μέρες δοκιμάζεται από τις φωτιές , γεγονός που θλίβει όλους μας , η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει γίνει είναι μεγάλη ενώ τις προηγούμενες ημέρες η φωτιά έφτασε στα όρια των χωριών Αγαλας , Κοιλιωμένος , Γύρι , Πηγαδάκια και Άνω Βολίμες . 

Παρότι στην Ζάκυνθο βρίσκονται πολλές δυνάμεις της πυροσβεστικής η έλλειψη συντονισμού , η κακή οργάνωση από τα αρμόδια υπουργεία και η ανεπάρκεια εναερίων μεσών , δεν έφεραν αποτελέσματα . 

Το γεγονός αυτό φαίνεται και στο ότι η φωτιά που ξεκίνησε στην περιοχή μεταξύ Αγαλά και Κοιλιωμένου είναι σε εξέλιξη από την Παρασκευή . 

Δεδομένο ότι η συγκεκριμένη περιοχή είναι δύσβατη , τα εναέρια μέσα θα ήταν τα μόνα που θα ήταν αποτελεσματικά . 

Δυστυχώς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαρύτατη ευθύνη για την κατάσταση αυτή . 

Προς επιβεβαίωση των όσων λέμε παραθέτουμε τις δηλώσεις σε τοπικά ΜΜΕ του Συντονιστή Επιχειρήσεων Πάτρας Υποστράτηγου, κ. Βασίλη Ματθαιόπουλου «Έχουμε ζητήσει την συνδρομή πυροσβεστικών αεροπλάνων, αλλά δεν μας έχει διατεθεί ούτε ένα». 

Η έλλειψη συντονισμού φαίνεται και στις παρεμβάσεις του κ. Κοντονή για παρουσία εναερίων μέσων που είχε ως αποτέλεσμα ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο να επιχειρεί ταυτόχρονα στην Ζάκυνθο και στην Αμαλιάδα χωρίς να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. 

Εμείς καλούμε τον βουλευτή και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσουν τις θεωρίες συνομωσίας και να σβήσουν τις φωτιές . 

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment