ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΑΕΙ Ο Δ. ΚΑΠΑΡΗΣ
Δ. Κάπαρης: ''Ενωμένοι για την καλύτερη λύση το μήνυμα πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ''
01-08-2017 11:37:41

Τις μελέτες για το λιμάνι της Ζακύνθου, τόσο σε ότι αφορά το σχεδιασμό για το μώλο του Αγίου Νικολάου όσο και για το μώλο του Αγίου Διονυσίου προτίθενται να παρουσιάσει ο ναυπηγός Δημήτρης Κάπαρης στους εκπροσώπους των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας στο πλαίσιο συναντήσεων που θα έχει μαζί τους τις επόμενες ημέρες επιστρέφοντας στις Η.Π.Α που είναι και ο τόπος διαμονής του. Στόχος είναι να ακούσει τις απόψεις και τις προτάσεις τους για τα δύο σχέδια που κλήθηκε να συζητήσει και η ΕΣΑΛ.

Θυμίζουμε πως ο κ. Κάπαρης που πρωτοστάτησε στις προσπάθειες για την κατασκευή της προβλήτας ήταν παρών και στην συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων που πραγματοποιήθηκε πριν από κάποιες εβδομάδες στο ΥΕΝ και μιλώντας στον Ερμή ευχαρίστησε τόσο το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Υποδομών κ. Μακρή όσο και και την κ. Μαρκάτου Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Τουρισμού που υποστήριξαν δυναμικά την πρόταση για χωροθέτηση της προβλήτας των κρουαζιεροπλοίων στο μώλο του Αγίου Νικολάου. Ο κ. Κάπαρης ευχαρίστησε και το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά αλλά και τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Άκη Ζήβα για την παρουσία τους στην συνεδρίαση, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές προτάσεις που διατυπώθηκαν για την χωροθέτηση της προβλήτας.

Σύμφωνα με τον κ. Κάπαρη επιστρέφοντας από την Αμερική θα έχει μαζί του τις απαντήσεις των εκπροσώπων των εταιρειών σε ερωτηματολόγια που αφορούν την ασφάλεια, τις αποστάσεις αλλά και την ελκυστικότητα κάθε προορισμού και τις απαντήσεις αυτές θα τις κοινοποιήσει στα Υπουργεία Υποδομών, Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και πολιτισμού.

«Δεν θέλω να νομίζουν οι Ζακυνθινοί ότι επιμένω στην πρόταση μου αλλά απευθυνόμενος στους συμπατριώτες μου θέλω να τους πω ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να μεγαλουργήσουμε. Πρέπει να μείνουμε μακρυά από πολιτικές και προσωπικές σκοπιμότητες και να στηρίξουμε την καλύτερη πρόταση» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι είναι σημαντικό να κατασκευαστεί το έργο της προβλήτας στην καλύτερη δυνατή θέση.

«Πάνω από όλα πρέπει να βάλουμε το μέλλον και την πρόοδο του νησιού μας» κατέληξε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment