ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ
Παν. Αβράμης: Ύποπτες καθυστερήσεις από την ΠΙΝ και τη Διαχειριστική Αρχή για την χρηματοδότηση του νέου αγωγού
01-08-2017 11:24:27

Ενώ τα προβλήματα με την υδροδότηση του νησιού είναι όλο και πιο οξυμένα, οδηγώντας κατοίκους και επιχειρηματίες στην απόγνωση μέσα στην καρδιά του Καλοκαιριού, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ και μέλος του διοικητικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβράμης επιρρίπτει για ακόμη μια φορά ευθύνες στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τη Διαχειριστική Αρχή για τις καθυστερήσεις του έργου της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού.

Θυμίζουμε πως και κατά το παρελθόν και πιο συγκεκριμένα την περίοδο που ασκούσε διοίκηση στη ΔΕΥΑΖ ο κ. Αβράμης είχε καταγγείλει ύποπτες μεθοδεύσεις στην καθυστέρηση της ένταξης του έργου για χρηματοδότηση και σήμερα επανέρχεται σημειώνοντας πως η χρηματοδότηση γίνεται μετ΄ εμποδίων.

Όπως έγινε γνωστό στην τελευταία συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ στην ανάδοχο εταιρεία, στην οποία να σημειωθεί πως ήδη έχει δοθεί μια παράταση 6 μηνών για την παράδοση του έργου οφείλονται πληρωμές της τάξης των 2,5 εκατομμυρίων με αποτέλεσμα οι εργασίες να κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος εργολάβος έχει αναλάβει το έργο της αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού που χωρίστηκε στο έργο της κατασκευής διπλού αγωγού από Λιθακιά σε Μπόχαλη και της αντικατάστασης του αγωγού  από Νταμάρι του Τσίπου στη Λιθακιά. Ενδιαφέρον όμως είχαν και οι αναφορές του κ. Αβράμη στο ζήτημα της αποχέτευσης ειδικά για την περιοχή του Πλάνου, καθώς είναι γνωστό πως η λειτουργία του δικτύου βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Όπως ανέφερε, οι αιτήσεις για τις νέες συνδέσεις δόθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της λειτουργίας νέων επιχειρήσεων στο νησί, με την προϋπόθεση όμως ότι τα λύματα θα αποθηκεύονταν προσωρινά σε δεξαμενές για να διοχετευτούν στο δίκτυο σε περιόδους της ημέρας όπου η χρήση ήταν περιορισμένη. Δεδομένης της υψηλής πίεσης που δέχεται το δίκτυο ο κ. Αβράμης σημείωσε πως πολύ πιθανόν οι επιχειρηματίες να μην τηρούν αυτή τη δέσμευση.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment