ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Όχι στη διαγραφή των ποσών που επέστρεψε ο εργολάβος είπε το Δημοτικό Συμβούλιο
01-08-2017 11:16:10

Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν δέχεται να ψηφίσει την διαγραφή των ποσών που επέστρεψε ο εργολάβος και αφορούν τα εντάλματα με τα πλαστά στοιχεία, και ζητά την γνωμοδότηση από ειδικούς οικονομολόγους.

Το θέμα συζητήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου και καθώς υπάρχουν προβληματισμοί για μια τέτοια ενέργεια και τι μπορεί να σηματοδοτήσει στο μέλλον  επειδή η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, αποφασίστηκε αναβολή  μέχρι … νεωτέρας.

Αν και ο Δήμαρχος επέμενε πώς πρόκειται για λογιστική τακτοποίηση, τελικά δέχτηκε τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς της αντιπολίτευσης.

Αρχικά ο Γραμματέας του Δήμου Σ. Μίχος διάβασε την απόφαση για το ίδιο θέμα που είχε λάβει η Οικονομική Επιτροπή με εισήγηση της Οικονομικής υπηρεσίας και  των  Διευθύντριας και Προϊσταμένου, ενώ ακολούθως τέθηκαν ερωτήματα.

Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής,  που είναι και η εισήγηση των Οικονομικών Υπηρεσιών που κατατέθηκε και ψηφίστηκε στις 10 Ιουλίου, αναφέρει τα εξής:

Όπως γνωρίζετε, την 29η Ιουνίου 2017, προσήλθε στο Δημαρχείο η κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου και κατάσχεσε από το Τμήμα Ενταλμάτων της Οικονομικής Υπηρεσίας τις υπ’ αριθ. 44/2016 και 02/2017 Διαταγές Πληρωμής του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου.

Αμφότερες οι ανωτέρω διαταγές πληρωμής συνοδεύονταν από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά τελεσιδικίας και είχαν καταχωρηθεί στο μηχανογραφικό σύστημα του Δήμου, διότι έπρεπε να υποβάλλουμε έως την 30-6-2017 αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιχορηγηθεί ο Δήμος για την πληρωμή των δικαστικών αποφάσεων και των διαταγών πληρωμής που είχαν τελεσιδικήσει έως 1-3-2017, όπως εν προκειμένω οι ανωτέρω διαταγές πληρωμής. 

Σημειωτέον ότι αποτελεί ιδιαίτερη νομική υποχρέωση για την οικονομική υπηρεσία και τον Δήμο εν γένει η πληρωμή των τελεσίδικων δικαστικών αποφάσεων και διαταγών πληρωμής. 

Κατόπιν της ανωτέρω αναφερθείσας επεμβάσεως της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ζακύνθου και την κινητοποίηση όλο του διοικητικού μηχανισμού του Δήμου, έκπληκτοι μάθαμε ότι οι μεν 44/2016 Διαταγή Πληρωμής του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου εξεδόθη με βάση πλαστά έγγραφα, η δε 02/2017 Διαταγή Πληρωμής του κ. Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου είναι εξ υπαρχής πλαστή, δηλ. ότι δεν υφίσταται. 

Για του λόγους αυτούς εισηγούμεθα

Α. Την διαγραφή από το μηχανογραφικό σύστημα του Δήμου του συνόλου του ποσού της φερόμενης ως εκδοθείσας από τον δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου υπ’ αριθ. 02/2017 διαταγής πληρωμής καθώς και του υπολοίπου ανεξόφλητου ποσού της υπ’ αριθ. 44/2016 διαταγής πληρωμής του κ. δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου και 

Β. Τον ορισμό δικηγόρου προκειμένου να προβεί στις δέουσες νομικές ενέργειες για την επιστροφή στο ταμείο του Δήμου του ποσού που ήδη έχει εξοφληθεί για την υπ΄ αριθ. 44/2016 διαταγή πληρωμής του κ. δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου καθώς και για την άσκηση μηνυτήριας αναφοράς κατά του αιτούντος τις παραπάνω διαταγές πληρωμής και κατά παντός ετέρου υπευθύνου. 
   
Η συγκεκριμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής ελήφθη με ψήφους 3 υπέρ και 3 κατά και πέρασε με την ψήφο του Δημάρχου που έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.  Το θέμα όμως προκάλεσε την παρέμβαση του Αντώνη Κασσιμάτη που ζήτησε την άποψη που εξέφρασε η αντιπολίτευση στην Οικ. Επιτροπή. 

Απαντώντας από τη μείζονα αντιπολίτευση ο Σπύρος Βούτος είπε ότι πρόκειται για μία εσωτερική υπόθεση των Οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου και όχι της Οικονομικής Επιτροπής. «Αφού δεν ακολούθησαν τη νόμιμη οδό για τη διαδικασία πληρωμής των χρημάτων εμείς δεν είχαμε καμία δουλειά μετά, καθώς δεν λάβαμε γνώση από πριν. Εμείς δεν είχαμε εγγράψει κάτι για να έλθουμε μετά να το διαγράψουμε. Αυτή ήταν η θέση μας στην Οικονομ ική Επιτροπή και αυτή θα είναι η θέση μας και σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο» είπε ο κ. Βούτος.  

Από την πλευρά του ο Γιώργος Αρμένης από τον ίδιο συνδυασμό συμπλήρωσε πως δεν ενημερώθηκαν ποτέ και δεν θα συμμετέχουν σε καμία διοικητική διαδικασία για το θέμα.

Απανωτές ήταν οι ερωτήσεις για το ζήτημα που έθετε ο Αντώνης Κασσιμάτης καθώς ο ίδιος οδήγησε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη και ο Δήμαρχος του απάντησε με την ερώτηση «ποια ωραία κυρία του έδωσε τα έγγραφα μέσα από το Δήμο» καθώς είναι γνωστό πως μία υπάλληλος παρέδωσε στον κ. Κασσιμάτη αντίγραφα των επίμαχων και επιλήψιμων εγγράφων. 

Τελικά το θέμα αναβλήθηκε για να γνωμοδοτήσουν ειδικοί οικονομολόγοι.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment