ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΣΥΝΕΤΟΣ
Η ΕΞΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΕΣ 29-07-2017 10:55:42

Η Ελλάδα βγήκε πρόωρα και βεβιασμένα στις αγορές και εισέπραξε ένα αποτέλεσμα, διόλου ευκαταφρόνητο το οποίο θα το χαρακτήριζαν καλύτερα οι λέξεις “συμπάθεια και ενθάρρυνση” για μια πορεία που είναι σκληρά “δεμένη” και ασφυχτικά προσανατολισμένη εκεί που έχουν υπαγορεύσει οι δανειστές για να γίνουν, όσα δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες στην οικονομία, από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες.

Από μία άποψη λοιπόν έχει δίκιο που πανηγυρίζει η κυβέρνηση.

Όμως ποιός ξεχνά ή ποιός παραβλέπει ότι η κυβέρνηση “αγωνίστηκε” τρία χρόνια για να επιστρέψει η χώρας στο σημείο εκείνο που την άφησε η προκάτοχος κυβέρνηση, αφού όμως φορτώθηκε στις πλάτες μας ένα ακόμα σκληρό μνημόνιο και υπήρξαν απώλειες ή ελήφθησαν νέα δάνεια δεκάδων δισ. ευρώ.

Αυτή είναι μια αδήριτη παραγματικότητα που όσο κι αν “ερμηνεύεται” πολιτικά δεν παύει να σφραγίζει τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις την τελευταία τριετία στη χώρα.

Ελάχιστες είναι οι διαφορετικές πινελιές που μπορεί να προσδώσει σε μια διακυβέρνηση που την καθορίζουν οι απόλυτα δεσμευτικές συμφωνίες με τους εταίρους μας που είναι συνάμα και δανειστές μας, ο μύθος της αριστερής διαχείρισης.

Εξ’ αυτού ίσως του λόγου και η δημόσια αυτοκριτική του Πρωθυπουργού για τα λάθη της τριετίας.

Αυτό όμως που έχει σημασία είναι τι θα γίνει από δω και στο εξής.

Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν και την τρίτη αξιολόγηση και είναι βέβαιο πως όταν, μετά από αυτήν, βγει στις αγορές θα εισπράξει ένα πολύ χαμηλότερο επιτόκιο στο κρατικό ομόλογο από αυτό που εισέπραξε πρόσφατα.

Ευτυχώς για την ελληνική αριστερά, έστω και αργά έμαθε πως λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς χρήματος και μπορούμε να ελπίζουμε σε λιγότερα λάθη στο μέλλον.

ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΥΝΕΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας