ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
Ν. Καραθανασόπουλος: «Υπάρχει και η… σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού στα ρεκόρ που καταγράφει ο τουρισμός»
19-07-2017 13:20:45

Για την προετοιμασία της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον κλάδο του τουρισμού, επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε Νίκος Καραθανασόπουλος την περασμένη Κυριακή, ο οποίος μαζί με τοπικά στελέχη του κόμματος αλλά και εκπροσώπους του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκε με εργαζομένους σε μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού μας.

Στην Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αναφέρθηκε αφενός στην κατάσταση που σήμερα επικρατεί στον κλάδο του τουρισμού, αφετέρου σε άλλα ζητήματα που απασχολούν ειδικά τη Ζάκυνθο όπως αυτό της διαχείρισης  των απορριμμάτων. Ο κ. Καραθανασόπουλος επεσήμανε πως στον αντίποδα της τεράστιας αύξησης των επισκεπτών μας, βρίσκονται μικρές επιχειρήσεις που δεν μπορούν να μείνουν ανοιχτές, εργαζόμενοι  που φτάνουν στα όρια των αντοχών τους για ελάχιστα χρήματα και υποδομές κοινής ωφέλειας  που επιβαρύνονται  (ύδρευση, άδρευση, οδικά δίκτυα) αφού δεν έχει γίνει σωστός και ολοκληρωμένος σχεδιασμός.

«Τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις θεωρούν τον τουρισμό την ατμομηχανή της οικονομίας, αλλά στο πρότυπο του νέου μοντέλου ανάπτυξης.  ΤΟ ΚΚΕ θεωρεί  ότι ο τουρισμός είναι μια σημαντική οικονομική δραστηριότητα, αλλά υπάρχει και  η σκοτεινή πλευρά του …φεγγαριού. Αναφέρομαι στην  συγκέντρωση αυτής της οικονομικής δραστηριότητας  σε λίγες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, κυρίως τετράστερων και πεντάστερων ξενοδοχείων, εις βάρος των μικρών τουριστικών μονάδων.  Αυτή η συγκέντρωση αυξάνει την ανισομετρία ανάμεσα σε σχέση με  άλλους κλάδους της οικονομίας αλλά και σε σχέση  με άλλες  περιοχές της Ελλάδας» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος  που συμπλήρωσε πως ένα ακόμη ζήτημα είναι αυτό που αφορά τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων οι οποίοι δεν βλέπουν την κατάσταση να βελτιώνεται, αλλά αντίθετα να χειροτερεύει.

«Οι πολλαπλές μορφές απασχόλησης, η απλήρωτη εργασία, η εντατικοποίηση της δουλειάς είναι καταστάσεις που βιώνουν οι εργαζόμενοι» τόνισε σχετικά.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που ο τουρισμός καταγράφει αριθμούς ρεκόρ, πολλοί Έλληνες δεν μπορούν να πάνε διακοπές, ούτε καν σε σπίτια συγγενών, λόγω του κόστους μετακίνησης.

«Ο πλούτος θα συσσωρεύεται σε όλο και λιγότερα χέρια, οι συνθήκες εργασίας θα χειροτερεύουν και οι εργαζόμενοι δε θα μπορούν να κάνουν καν διακοπές» σημείωσε ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε.

Ερωτηθείς για την κατάσταση στο Λαγανά, ο κ. Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για αντίστοιχα συμβάντα που γίνονται και σε άλλες περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως στα Μάλια, το Φαληράκι κλπ. και αναδεικνύουν αυτό το εκφυλιστικό φαινόμενο.

«Η αλόγιστη χρήση και η νόθευση των ποτών, τα μπαλονάκια με αέρια γέλιου είναι απαράδεκτα φαινόμενα και έχουν να κάνουν με την εμπορευματοποίηση και το κυνήγι του κέρδους με κάθε τρόπο. Είναι στόχος να σπάσουμε τα ρεκόρ των αφίξεων και  όταν συγκεντρώνεται τεράστιος αριθμός ατόμων σε μικρούς τόπους τέτοια φαινόμενα θα υπάρχουν και θα γενικευτούν σε μια πορεία εξέλιξης των πραγμάτων. Η διασκέδαση με αυτό το βάρβαρο  τρόπο είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης και υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στους  μηχανισμούς  του κράτους που δεν μπορούν να χτυπήσουν το πρόβλημα στην ρίζα του»

Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. για τα τεκταινόμενα στο Δήμο Ζακυνθίων

Αναφορά στα όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ζακυνθίων σε σχέση με την εισαγγελική έρευνα έγινε από τον Βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλο, ο οποίος ανέφερε:

«Δεν έχω πλήρη εικόνα, αλλά έχω διαβάσει κάποια δημοσιεύματα σχετικά με την κόντρα που υπάρχει ανάμεσα στο Δήμο και τον τοπικό Βουλευτή, η οποία δεν είναι  τωρινή.  Πίσω από αυτές τις εξελίξεις  δεν κρύβονται αγνές προθέσεις και αυτό το λέμε καθαρά. 

Το νομικό πλαίσιο που υπάρχει επιτρέπει στους Δήμους τις απευθείας αναθέσεις, τις υπετιμολογήσεις και τις υποτιμολογήσεις, την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών σχεδίων που μπορεί να στηρίζονται από την όποια δημοτική αρχή. Το ζήτημα επιβεβαιώνει πως η σήψη και η διαφθορά δεν είναι παροδικά φαινόμενα αλλά παιδιά του ίδιου συστήματος.  Ο λαϊκός παράγοντας θα πρέπει να βγάλει συμπεράσματα, αφού υπάρχουν τεράστιες δοσοληψίες και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πρόσβαση στην υγεία, την παιδεία για να μην μιλήσουμε για τις διακοπές και την ψυχαγωγία. Εμείς παρακολουθούμε αυτά τα φαινόμενα και τα αναδεικνύουμε στην ουσία τους, μακριά από παραφιλολογίες και μικροκομματικά παιχνίδια».

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment