ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
''Έχουμε υποστεί ήττα στην υπόθεση των περιφερειακών αεροδρομίων'' τονίζει ο Θ. Γαλιατσάτος!
24-04-2017 11:20:00

Για πανηγυρική ήττα από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου στην υπόθεση της παραχώρησης των περιφερειακών αεροδρομίων έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων  Θεόδωρος Γαλιατσάτος  με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας παραχώρησης και των αεροδρομίων της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας και της Ζακύνθου προς την εταιρεία Fraport που ολοκληρώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. 

Ο κ. Γαλιατσάτος μίλησε για παράδοση που έγινε αμαχητί, σημειώνοντας ωστόσο πως η συμφωνία  είχε προχωρήσει από την προηγούμενη Κυβέρνηση και η υλοποίησή της μπήκε ως εκβιαστικό προαπαιτούμενο για το 3ο  Μνημόνιο. Ωστόσο σημείωσε πως κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

«Από τώρα φαίνεται πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση» σχολίασε παραθέτοντας το παράδειγμα της αποδυνάμωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  για να στελεχωθούν οι σταθμοί των αεροδρομίων, την αύξηση των τελών αλλά και το γεγονός της χρηματοδότησης της εταιρείας από Τράπεζα της οποίας η ανακεφαλαιοποίηση στηρίχθηκε σε λεφτά του Δημοσίου.

Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης έχει γίνει δέκτης παραπόνων από εργαζόμενους στην ΥΠΑ που όπως αναφέρουν δεν τους έχει διατεθεί χώρος για να εργαστούν στις εγκαταστάσεις των περιφερειακών αεροδρομίων μετά την έλευση της Fraport. 

Εν τω μεταξύ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό ακριβότερα θα είναι πλέον τα εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς από τις 11 Απριλίου τέθηκαν σε εφαρμογή όσα προβλέπονται από τον κυρωτικό νόμο της σύμβασης παραχώρησης του ελληνικού κράτους με τη Fraport Creece.

Το τέλος αναχωρούντων επιβατών ανά επιβάτη αφορά τα αεροδρόμια Ακτίου, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Κω, Λέσβου, Μυκόνου, Ρόδου, Σάμου, Σαντορίνης, Σκιάθου και Χανίων.

 Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Astra Airlines προβλέπεται στα δρομολόγια των χαρακτηρισμένων άγονων γραμμών τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του συνόλου (τελικό ποσό 16,74 ευρώ), και στα υπόλοιπα δρομολόγια τέλος επιβατών 12 ευρώ συν 1,5 ευρώ τέλος ασφαλείας συν ΦΠΑ 24% επί του τέλους ασφαλείας μόνο (τελικό ποσό 13,86 ευρώ).

Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση η Astra Airlines δηλώνει πως με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους επιβάτες, αναλαμβάνει να καλύψει το επιπλέον ποσόν των τελών για όλα τα εισιτήρια που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής και δεν συμπεριλαμβάνουν την εν λόγω αύξηση, ανεξάρτητα από την ημερομηνία αναχώρησης των επιβατών.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment