ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΣΘΕΝΗ
Επείγον περιστατικό αρνήθηκε να χειρουργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου
21-04-2017 10:11:00

Πέντε μήνες έχουν περάσει από το τελευταίο χειρουργείο που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου και η κατάσταση παραμένει αδιέξοδη με τους πολίτες του νησιού να μην εμπιστεύονται πια το νοσηλευτικό ίδρυμα της Ζακύνθου για επεμβάσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το περιστατικό την προηγούμενη Τέταρτης,  όταν ασθενής έχριζε άμεσης χειρουργικής επέμβασης και δεν υπήρχε δυνατότητα διακομιδής στην Πάτρα, δεν μπόρεσε να χειρουργηθεί στο Νοσοκομείο.

Οι εφημερεύοντες γιατροί αρνήθηκαν να αναλάβουν το περιστατικό και όταν έφτασαν κατεπειγόντως στη Ζάκυνθο γιατροί από το Νοσοκομείο της  Κυπαρισσίας, ο ίδιος ο ασθενής αρνήθηκε να χειρουργηθεί και ζήτησε να διακομισθεί. 

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Διοικήτρια Δ. Τσαρίδου κάνοντας λόγο «για απαξίωση του Νοσοκομείου και αποδίδοντας ευθύνες στον Συντονιστή Διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου».

«Ένα ακόμα ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου  και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  (19/4) με αφορμή την νοσηλεία στην χειρουργική κλινική ασθενούς με ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής  κλινικής του Γ.Ν.Ζακύνθου», τονίζει στην ανακοίνωση της, η διευθύντρια του ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου, η οποία στην συνέχεια αναλύει λεπτομερώς την κατάσταση του παραπάνω περιστατικού αναφέροντας ότι «Η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο νοσοκομείο μας. Στην συνέχεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στην βάση προσωπικής διοικητικής  εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς , στα πλαίσια της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας, για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία του ασθενή, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών, στο νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά - αργά το βράδυ - τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο».

Τέλος στην ανακοίνωση της, η κ. Τσαρίδου είναι κατηγορηματική επισημαίνοντας ότι « η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας».

Ανακοίνωση εξέδωσε χθες αργά το βράδυ ο συντονιστής διευθυντής της Χειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Ζακύνθου, κ. Παύλος Καψαμπέλης, στην οποία αναφέρει: «Τα όσα αναγράφονται στο από 20-04-2017  Δελτίο Τύπου της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, ως Συντονιστή Δ/ντη της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου,  είναι παντελώς  ψευδή και βαρύτατα συκοφαντικά για εμέ προσωπικά αλλά και για το ίδιο το νοσοκομείο Ζακύνθου. Έχουμε αφιερώσει  εγώ και οι συνάδελφοί μου μεγάλο κομμάτι της ζωής μας για τη σωστή λειτουργία του νοσοκομείου, που υπηρετούμε με αυταπάρνηση και γι’ αυτό τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.  Ως εκ τούτου θα επιληφθεί άμεσα η Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Η υγεία του ασθενούς και  η ελεύθερη βούλησή του αποτελεί για εμάς ιερό καθήκον».


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment