ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΑΛ. ΡΩΜΑ
Εισαγγελική έρευνα για την πεζοδρόμηση μετά από καταγγελίες
20-04-2017 12:24:20

Στην κυκλοφορία των οχημάτων παραδόθηκε και πάλι η οδός Αλεξάνδρου Ρώμα η οποία έμεινε κλειστή κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα για τις ανάγκες της αγοράς. Την ίδια στιγμή όμως, αίσθηση προκαλεί η πληροφορία πως μετά από καταγγελίες πολιτών, η Εισαγγελική Αρχή του νησιού έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για την απόφαση πεζοδρόμησης που είχε ληφθεί ξανά, κατά το πρόσφατο παρελθόν!

Οι καταγγελίες έγιναν προς την Αστυνομία και ακολούθως κοινοποιήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές που ξεκίνησαν να παίρνουν καταθέσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε πως στο έγγραφο που απευθύνεται από το Δήμαρχο Π. Κολοκοτσά τόσο στο Τμήμα Τροχαίας όσο και στη Δημοτική Αστυνομία  σχετικά με την πεζοδρόμηση κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα γίνεται γνωστό πως ο δρόμος θα κλείσει και πάλι στα μέσα Μαΐου και για όσο διαρκεί η τουριστική περίοδος, δηλαδή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως αυτή τη φορά οι αποφάσεις για την πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου της  Πόλης της Ζακύνθου δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας αστυνομικής απόφασης για ειδικά κυκλοφοριακά μέτρα όπως είχε ληφθεί κατά το παρελθόν, παρέχοντας κάποιο νομικό έρεισμα στην πεζοδρόμηση, αλλά αντίθετα ήταν αποτέλεσμα εγγράφου του Δημάρχου με βάση τις αποφάσεις που έχει πάρει κατά το παρελθόν το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με την κυκλοφοριακή μελέτη.

Καθώς μετράμε αντίστροφα για την έναρξη μιας νέας τουριστικής περιόδου το γεγονός ότι η πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου συνεχίζει να αποτελεί σημείο αντιπαράθεσης και να μην στηρίζεται σε σταθερή  νομική βάση προκαλεί έντονο προβληματισμό για την ικανότητα των τοπικών αρχών να χειριστούν ζητήματα μεγαλύτερης σοβαρότητας.

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη παραμένει στα χαρτιά ενώ ουδείς γνωρίζει σε ποιο στάδιο βρίσκονται διαδικασίες που απαιτούνται για την οριστική διευθέτηση της λειτουργίας της Αλεξάνδρου Ρώμα, όπως είναι ο αποχαρακτηρισμός της από Εθνική Οδό σε δημοτική.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ 

 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment