ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Στο Σκοπό και η ενδιάμεση διαχείριση παρά τις απαγορεύσεις
20-04-2017 09:38:47

Νέα δεδομένα στην υπόθεση των απορριμμάτων δημιουργούνται μετά τις επαφές που έγιναν χθες στην Αθήνα και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στο Σκοπό, για να λειτουργήσει εκεί η ενδιάμεση διαχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, στην πρωτεύουσα ταξίδεψαν ο αναπληρωτής Δήμαρχος Αντώνης Αντίοχος και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Νίκος Πέττας, οι οποίοι μαζί με το Βουλευτή και Υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή είχαν τις απαιτούμενες επικοινωνίες για να προχωρήσει με ταχύτερους ρυθμούς η

ενδιάμεση λύση και να γίνει η μεταφορά των μηχανημάτων στο Σκοπό. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στην περιοχή του Σκοπού στην πορεία θα μεταφερθούν και τα άλλα μηχανήματα, εκτός από το δεματοποιητή. Ωστόσο σε πρώτη φάση ο δεματοποιητής κρίνεται απολύτως απαραίτητος για να δένονται σε μπάλες τα απορρίμματα.

Αν και μέχρι την ώρα που ετοιμαζόταν το ρεπορτάζ δεν είχε εκδοθεί καμία επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Υπουργού Δικαιοσύνης, οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν πως οι αποφάσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για να καθαριστεί η Ζάκυνθος από τους όγκους των σκουπιδιών. Όμως το εμπόδιο που πρέπει να υπερκεράσουν αφορά την προστατευόμενη περιοχή καθώς τύποις και ουσία ο Σκοπός έχει κλείσει και η νομοθεσία απαγορεύει τη μεταφορά απορριμμάτων στο χώρο που βρίσκεται στα όρια του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου. Σε αυτό το σημείο αναζητείται τρόπος και νομοθετικό πλαίσιο για να μπορέσουν οι υπηρεσίες να υπογράψουν το σχετικό έγγραφο και να δοθεί η περιβαλλοντική αδειοδότηση από την Περιφερειακή Ενότητα. Αναφορικά με την γνωμοδότηση του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου, αναφέρθηκε πως αυτή έχει γνωμοδοτικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αντώνης Αντίοχος και Νίκος Πέττας ανέφεραν πως η συνάντηση στην Αθήνα έγινε μετά από πρόσκληση από την πλευρά του κ. Σταύρου Κοντονή και ότι στόχος είναι να λειτουργήσει στο Σκοπό η ενδιάμεση λύση.

Την ίδια στιγμή πυκνώνουν οι αντιδράσεις στα ορεινά για το χώρο Μέλενες στις Ορθωνιές ενώ τώρα αναμένεται η αντίδραση των κατοίκων του Καλαμακίου και κατοίκων από τη γύρω από το Σκοπό περιοχή οι οποίοι προτάσσουν τη νομοθεσία και τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΞΕΝΟΦΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment