ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΙΔΙΩΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΥΑΖ
Ακινητοποιήθηκαν τα λυματοφόρα της ΔΕΥΑΖ!
19-04-2017 12:07:47

Εντονότατες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στους κατοίκους των Αμπελοκήπων τα αποτελέσματα  της προσφυγής που έγινε από τους ιδιοκτήτες των λυματοφόρων  προς τη ΔΕΥΑΖ σε ότι αφορά τη διαδικασία μεταφοράς των λυμάτων από τα σπίτια και τις επιχειρήσεις, στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού.

Οι ιδιοκτήτες των λυματοφόρων  προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες σε Εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΖ, σύμφωνα με το οποίο η συλλογή και μεταφορά λυμάτων από ιδιώτες (οικίες, επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κ.ά.), γίνεται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, μόνο από τους ίδιους, δηλαδή από ιδιώτες.

Τα λυματοφόρα βυτία που διαθέτει η ΔΕΥΑΖ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για την εξυπηρέτηση δημοτικών κτιρίων και υπηρεσιών και όχι ιδιωτών όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Οι ιδιώτες κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό και για παράνομες ενέργειες από την πλευρά της ΔΕΥΑΖ , η διοίκηση της οποίας μετά τις τελευταίες εξελίξεις ακινητοποίησε τα λυματοφόρα βυτία της, υπό το φόβο των διώξεων.

Αποτέλεσμα είναι σήμερα το νησί να εξυπηρετείται μόνο από τους ιδιώτες και η εξέλιξη αυτή να έχει προκαλέσει την αντίδραση της τοπικής κοινότητας Αμπελοκήπων, που ζητά να υπάρξει σημαντική μείωση στο κόστος χρήσης των βυτίων για την περιοχή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της κοινότητας Σ. Σούρμπης, έχει τεθεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα για το χωριό, το οποίο επιβαρύνεται από την λειτουργία  των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού στην περιοχή. 

«Το χωριό μας συνεχίζει να επιβαρύνεται αλλά οι ιδιώτες δε δέχονται να υπάρξει μείωση» σημείωσε ο Πρόεδρος του χωριού, που μαζί με άλλους κατοίκους προχώρησαν σε αποκλεισμό της εισόδου των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού!

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Κ. Κόκκορης, παραδέχτηκε πως υπάρχει όντως σοβαρό πρόβλημα και σημείωσε πως καταβάλλονται προσπάθειες άρσης του αδιεξόδου, με την κινητοποίηση των δύο βυτιοφόρων μέσω του Δήμου και όχι της ΔΕΥΑΖ, μια που ο Δήμος έχει την αρμοδιότητα. 

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment