Ο Γ.Γ. ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
«Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε για ενδιάμεση λύση στις Ορθονιές και εγκατάσταση δεματοποιητή στο Σκοπό» τονίζει ο Δ. Παναγιωτόπουλος!
19-04-2017 09:09:49

Τα αποτελέσματα της νέας συνάντησης που έγινε την Μεγάλη Πέμπτη στο Υπουργείο Εσωτερικών για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, κλήθηκε να σχολιάσει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Διονύσης Παναγιωτόπουλος, που συμμετείχε σε αυτή σημειώνοντας πως υπάρχει ανάγκη να ξεκινήσει άμεσα η εγκατάσταση της μονάδας επεξεργασίας στις Ορθονιές αλλά και του δεματοποιητή στον Σκοπό.

Ο ίδιος αναρωτήθηκε δημόσια για ποιο λόγο η δημοτική αρχή δεν προχώρησε εγκαίρως μια σειρά από διαδικασίες που ήταν απαραίτητες για την λειτουργία της ενδιάμεσης λύσης σε Λίβα και Γαλάρο και οι οποίες θα έπρεπε να είναι γνωστές εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως από σήμερα θα βάλει μπροστά το σχέδιο της ενδιάμεσης λύσης στις Ορθονιές. Άμεσα όμως θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση δεματοποιητή, προκειμένου να γίνουν κάποια δεμάτια και να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δρόμους» δήλωσε, κάνοντας γνωστό πως τα δεμάτια θα επεξεργαστούν στην συνέχεια. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε πως η λύση της διάθεσης των απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου, αποκλείεται εκτός των άλλων επειδή δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια από την πλευρά του Δήμου για να καλυφθεί το κόστος της μεταφοράς.

 «Ο  Δήμαρχος έλεγε πως μπορεί να βρει τα χρήματα, ο δε ΦοΔΣΑ πως δεν υπάρχουν καθόλου χρήματα. Το Υπουργείο δεν έχει χρήματα να διαθέσει για μια τέτοια διαδικασία, γιατί αν άνοιγε το θέμα θα υπήρξαν αντίστοιχα αιτήματα από διάφορες περιοχές της Χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ διαπίστωσε και μια διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Δήμο και Φοδσα και για την δυνατότητα άμεσης εγκατάστασης των μηχανημάτων της ενδιάμεσης λύσης στις Ορθονιές.

Για το οικόπεδο στον Σκοπό σημείωσε πως υπάρχει χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει το δεματοποιητή, αφού εξασφαλιστούν πρώτα οι προαπαιτούμενες Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις. 

«Το ΕΘΠΖ θα γνωμοδοτήσει και οι γνωμοδοτήσεις ενίοτε δεν είναι δεσμευτικές. Διευκρινίζω πως τις αδειοδοτήσεις για τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις τις δίνουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας και  η λειτουργία της εγκατάστασης θα είναι προσωρινή» δήλωσε, κάνοντας γνωστό πως ο Δήμαρχος έδωσε διαβεβαιώσεις για άμεση λειτουργία της μονάδας ενδιάμεσης λύσης στις Ορθονιές αλλά και για την υποβολή φακέλου για την λειτουργία του δεματοποιητή στο Σκοπό.

Σε ότι αφορά τέλος τις εγκρίσεις που απαιτούνται από τη Δασική Υπηρεσία, ανέφερε πως για την περίπτωση του Σκοπού δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

«Τόσο για την περίπτωση του Λίβα, όσο και για την περίπτωση του Γαλάρου ήταν γνωστό στον Φοδσα πως προβλέπονταν μελέτες που αφορούσαν τα δασικά εδάφη. Αυτά έπρεπε να έχουν γίνει νωρίτερα και όχι να καταθέτουμε τώρα μελέτες για αναδασώσεις κτλ. Οι όροι είναι γνωστοί και δεν μπορούν να ζητούν εγκρίσεις μελετών άρον άρον» δήλωσε, σημειώνοντας ωστόσο πως οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα δράσουν άμεσα, υπό την προϋπόθεση πως πληρούνται οι προβλεπόμενοι όροι και οι προϋποθέσεις.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment