Η Γ.Γ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Μ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ ΣΤΟΝ -Ε-
''Αισιοδοξία για την αξιολόγηση και την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης'' τονίζει η Μ. Γιαννακάκη!
28-03-2017 09:13:00

Αναφορά στην αξιολόγηση, στις διαδικασίες απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και στην παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η κα Ράικου αναφέρθηκε η Γενική Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου.

Αναφερόμενη στην παραίτηση της κ. Ράικου, η οποία στην επιστολή της καταγγέλλει στοχοποίηση της, προσπάθεια παρέμβασης στην έρευνα της για τη Novartis από παράκεντρα εξουσίας η κ. Γιαννακάκη ανέφερε: «Η χαλύβδωση και ισχυροποίηση των θεσμών στην Ελλάδα είναι στοίχημα και ζητούμενο. Η κ. Ράικου, σεβόμενη το θεσμικό της ρόλο, πρέπει να βγει και να κατονομάσει αυτούς που καταγγέλλει ότι της άσκησαν πιέσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι έκθετη στα μάτια του ελληνικού λαού, γιατί ο Έλληνας πολίτης τον δικαστή τον έχει πολύ ψηλά. Είναι αυτός που αποφασίζει για το υπέρτατο δικαίωμα στην ελεύθερη ζωή» δήλωσε, ενώ για την επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης σχολίασε: «Πρόκειται για ένα βασικό πρόβλημα αλλά σας βεβαιώ πως δεν είμαστε στη χειρότερη κατάσταση από πλευράς Ευρώπης. Υπάρχουν χώρες, όπως η Ιταλία, που επικρατούσε καθεστώς αδικασίας. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η Ελλάδα έχει πέσει πολύ στις καταδίκες που είχε για τον εύλογο χρόνο απόδοσης της Δικαιοσύνης» δήλωσε.

Τέλος, για την αξιολόγηση σημείωσε: «Ελπίζουμε και η Κυβέρνηση καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε η αξιολόγηση να κλείσει με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες και επιβαρύνσεις για τους πολίτες που δεν έχουν άλλα αποθέματα».

Η Γενική Γραμματέας κατά την σύντομη παρουσία της στη Ζάκυνθο, είχε συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη, Δήμαρχο, περιφερειακούς συμβούλους και ενημερώθηκε για τα τοπικά προβλήματα.

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment