Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε. ΝΙΚΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
''Κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης που δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα'' τονίζει ο Ν. Καραθανασόπουλος!
18-03-2017 10:40:00

Να αντιληφθούν τα βαθύτερα αίτια των προβλημάτων που σήμερα βιώνουν, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού ο Βουλευτής Αχαΐας του Κ.Κ.Ε Νίκος Καραθανασόπουλος τονίζοντας σε Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Ζάκυνθο την περασμένη Παρασκευή, πως η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αποτελεί σήμερα πεδίο εκμετάλλευσης και κερδοφορίας και αποτελέσματα είναι αυτά που σήμερα αντιμετωπίζουν οι Ζακυνθινοί με τα σκουπίδια και το Νοσοκομείο.

Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε απέδωσε την πρώτη και κύρια ευθύνη για τα κλειστά χειρουργεία και τους όγκους σκουπιδιών στους δρόμους στην Κυβέρνηση, χωρίς όμως να αγνοεί και τα ζητήματα κακοδιαχείρισης αλλά και τα τοπικά συμφέροντα.

Το πρωί της περασμένης Παρασκευής ο κ. Καραθανασόπουλος συναντήθηκε με το Δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά αλλά και τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Δ. Τσαρίδου, εκφράζοντας έντονο προβληματισμό αφενός για την αποκομιδή των απορριμμάτων, την στιγμή που δεν υπήρξαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις από το Δήμαρχο αλλά για την αποκάλυψη των αιτιών που οδήγησαν στο θάνατο μια 41χρονη γυναίκα μετά από επέμβαση ρουτίνας στο Νοσοκομείο.

«Αυτό που θέλουμε να αναδείξουμε είναι η πραγματική αιτία που υπάρχει αυτή η κατάσταση και γιατί μέρα με την μέρα υποβαθμίζεται η θέση της λαϊκής οικογένειας. Η αιτία για την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής και της όξυνσης των καθημερινών προβλημάτων είναι ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών αποτελούν εργαλείο για να στηριχθούν καπιταλιστικά συμφέροντα και η κερδοφορία. Δε φταίει το κακό το ριζικό μας, ούτε η αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση που βεβαίως είναι υπαρκτή. Η Ζάκυνθος έχει ιδιαιτερότητες, αλλά και το πρόβλημα των απορριμμάτων αλλά και το πρόβλημα της λειτουργίας της Δημόσιας Υγείας είναι πανελλαδικά. Η καπιταλιστική κρίση, η δημοσιονομική πειθαρχία και τα μνημόνια, επιδείνωσαν μια υπάρχουσα κατάσταση και έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στις λαϊκές ανάγκες και τα εργατικά δικαιώματα» τόνισε ο κ. Καραθανασόπουλος υποστηρίζοντας πως τα προβλήματα λύνονται, αλλά Κυβέρνηση, Δήμος και Περιφέρεια έχουν άλλες προτεραιότητες και άλλα συμφέροντα να ικανοποιήσουν.

«Σκόπιμα και συνειδητά επιδιώκουν την υποβάθμιση της δημόσιας υγείας και τη συσσώρευση των προβλημάτων με τα απορρίμματα. Θέλουν να φτάσουν τον κόσμο στα όρια της αγανάκτησης και να αποδεχτούν οδυνηρές λύσεις όπως το να πληρώνει τους ιδιώτες επιχειρηματίες για τη διαχείριση των απορριμμάτων αλλά και τα ιατρικά κέντρα για τις παροχές υγείας» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως επιδιώκεται ο λαός να έχει μειωμένες απαιτήσεις και να συμβιβάζεται με την μίζερη πραγματικότητα.

Ο Βουλευτής του Κ.Κ.Ε υπογράμμισε την ανάγκη ο λαός να σηκώσει το κεφάλι, να πάρει την υπόθεση στα χέρια του και να αντιδράσει, συμμετέχοντας και στην απεργία που έχει προκηρύξει το ΕΚΖ στις 15 Μαρτίου.

«Στις προσπάθειες αυτές ο λαός θα βρει στήριγμα σε ένα ισχυρό Κ.Κ.Ε» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τις επαφές με Δήμαρχο, τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου και τον Πρόεδρο της ΕΝΙΖ, ανέφερε:

«Δεν κάνουμε δίκη προθέσεων γιατί δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Ο Δήμαρχος στην συνάντηση, δε δεσμεύτηκε καν για την προσωρινή λύση και λέει πως θα ξεκινήσει διαχείριση και δεν υπάρχουν καν κάδοι! Σε ότι αφορά το πόρισμα για το Νοσοκομείο, τόνισε πως δεν πρέπει να υποκρύπτονται διάφορα συμφέροντα ανάλογα με την μια ή την άλλη ανάγνωση. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να σφυρίζει αδιάφορα και να επιρρίπτει ευθύνες στις διάφορες επιτροπές για την λειτουργία των χειρουργείων» δήλωσε.

ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment