Η πόλη πλημμύρισε με ήχους, στολές και χρώματα εποχής
Το δρώμενο του Βενετσιάνικου Γάμου για 13η χρονιά φέτος
28-02-2017 09:26:11

Αργά το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου 25 Φεβρουαρίου έγινε το δρώμενο του Βενετσιάνικου Γάμου, όπως είχε κάνει γνωστό πριν από λίγες ημέρες η ομάδα του Β.Γ.

Το σκοτάδι είχε πέσει την ώρα που άρχισε η πομπή από το πλάτωμα των Αγίων Σαράντα και η μικρή βροχούλα που έπεσε δεν εμπόδισε τους συμμετέχοντες να φτάσουν μέχρι το τέρμα, δηλαδή την πλατεία του Αγίου Μάρκου όπου έγινε η τελετή του Γάμου.

Το δρώμενο του Αντώνη Μιλάνου πραγματοποιήθηκε και φέτος για 13η χρονιά στο κέντρο της πόλης και τηρήθηκε όλο το τυπικό με πρωταγωνιστές τη νύφη Σταυρούλα Ευαγγέλου και τα γαμπρό Γιώργο Κακολύρη.

Η Αλ. Ρώμα πλημμύρισε από ήχους και εικόνες της μεσαιωνικής εκείνης εποχής (16ος αιώνας) και το κοινό είχε κατέβει από νωρίς για να παρακολουθήσει την πομπή.

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν ήταν σίγουρο ότι φέτος θα γινόταν το δρώμενο για μία σειρά από λόγους, ανάμεσά τους και η εικόνα του νησιού μας με τα σκουπίδια. Ωστόσο από τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν, τελικά αποφασίστηκε να γίνουν όλα σύμφωνα με όσα γνωρίζαμε από τα προηγούμενα χρόνια.

Η οργανωτική ομάδα σε επιστολή της σημείωσε. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι εφόσον δρομολογούνται ουσιαστικά ζητήματα τεχνικής φύσεως και ΟΧΙ ΜΟΝΟ το δρώμενο «Βενετσιάνικος Γάμος στο Τζάντε 16ος αι.» του Αντώνη Μιλάνου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου 2017 στις 7 το βράδυ με αφετηρία τους Αγίους Σαράντα. Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας το δρώμενο που αγαπήθηκε από όλη την Ελλάδα και που εσείς στηρίξατε και το τοποθετήσατε στη θέση που του αρμόζει, προβάλλοντας έτσι τον πολιτισμό μας, ενισχύοντας συγχρόνως και την οικονομία του νησιού μας».

Μόνο η ομάδα των παιδιών της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ δεν έφτασε μέχρι το τέλος γιατί η βροχή δεν επέτρεψε στα παιδιά να κάνουν το πρόγραμμά τους καθώς οι δρόμοι γλιστρούσαν.

Στο τέλος της πομπής έγινε πάνω στο πάρκο η στέψη και δόθηκαν τα δώρα.

Η κ. Σταματία Μιλάνου που έκανε την παρουσίαση επανέλαβε αυτό που κάθε χρόνο λέει στο νυφόγαμπρο: είναι ο μόνος γάμος στον οποίο άφοβα μπορούμε να πούμε «και του χρόνου»!

 

 


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας
Comment