Οικολογία

Το πλαστικό μίας χρήσης μπαίνει στο στόχαστρο διεθνών οργανισμών και κυβερνήσεων

Η δραστική μείωση της πλαστικής ρύπανσης απαιτεί πρωτίστως γενναίες πολιτικές αποφάσεις για τη μείωση της παραγωγής και της κατανάλωσης πλαστικού μίας χρήσης και δευτερευόντως για την ανακύκλωσή του. Αν δεν υπάρξει αυτή η ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό, και ιδιαίτερα το πλαστικό μίας χρήσης, η ποσότητα…

περισσότερα...

06-02-2018 07:00:00


600.000 € για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Ποσό 600.000 ευρώ διατίθεται από το αρμόδιο υπουργείο για την ενίσχυση των καταφυγίων αδέσποτων ζώων. Η Κοινή Υπουργική Απόφαση, αναμένεται να δημοσιευθεί, εντός των επόμενων ημερών, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οπότε τίθεται σε ισχύ, ώστε οι ωφελούμενοι δικαιούχοι χρηματοδότησης να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα.   

Με…

περισσότερα...

15-12-2017 11:56:21


Έρχεται ο πιο κρύος Δεκέμβριος των τελευταίων επτά χρόνων

Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι μία από τις πιο ζεστές που διανύουμε ωστόσο ο μήνας που μόλις μπήκαμε θα είναι για την Ευρώπη ο πιο κρύος Δεκέμβριος των τελευταίων επτά ετών.

Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου σε τελευταία έκρηξη ψύχους, πριν σε κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, θα είναι ασυνήθιστα κρύο αναφέρουν οκτώ μετεωρολόγοι…

περισσότερα...

06-12-2017 07:00:00


Κλιματική αλλαγή ή ανθρώπινη παρέμβαση!

Γράφει ο Γιάννης Πομόνης

Ο άνθρωπος, αυτό το θαυμαστό επίτευγμα της δημιουργίας, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ζωικού κόσμου που εξελίχθηκε διανοητικά σε μεγάλο βαθμό.

Το φυσικό περιβάλλον στάθηκε ιδιαίτερα ευνοϊκό για την εξελικτική του πορεία μέσα στον χρόνο. Ακόμα και οι αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος…

περισσότερα...

23-11-2017 12:23:45


235.000 καμμένα στρέμματα από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού!

«Κοντά στον μέσο όρο των τελευταίων δέκα καλοκαιριών κινήθηκε κατά τη φετινή αντιπυρική περίοδο η χώρα μας, "μετρώντας" περίπου 235.000 στρέμματα καμένων εκτάσεων, την ώρα που η κλιματική αλλαγή έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο σε ολόκληρη τη Μεσόγειο αλλά και τα Βαλκάνια»

Αυτό αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF παρουσιάζοντας…

περισσότερα...

01-11-2017 12:13:02


Φυτοφάρμακα με συνταγή γεωπόνου από τις 19 Σεπτεμβρίου

Συνταγή… γεωπόνου θα χρειάζονται οι επαγγελματίες αλλά και οι ερασιτέχνες αγρότες, από το προσεχές φθινόπωρο για να προμηθεύονται και να χρησιμοποιούν φυτοφάρμακα στις καλλιέργειες τους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση από τις 19 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους η συνταγή χρήσης γεωργικού φαρμάκου κρίνεται απαραίτητη για όλες τις…

περισσότερα...

13-10-2017 11:27:10


Δραματική μείωση στις φωλιές χελωνών εντοπίζεται στη δυτική πλευρά της παραλίας Λαγανά

Από τις περίπου 650 φωλιές θαλάσσιας χελώνας, που έχουν καταγραφεί τη φετινή θερινή σεζόν στις παραλίες ωοτοκίας στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (Ε.Θ.Π.Ζ.), μία εξ’ αυτών  καταγράφηκε στην παραλία του Δυτικού Λαγανά. 

Στην παραλία του Δυτικού Λαγανά, λόγω ανθρωπογενών παρεμβάσεων, έχουν μειωθεί δραματικά οι καταγεγραμμένες…

περισσότερα...

23-09-2017 10:29:47


Δ. Κουτσούμπας: “Φυσιολογικές οι διακυμάνσεις του πληθυσμού αλλά δεν κλείνουμε τα μάτια και στον ανθρώπινο παράγοντα”

Στη σημαντική μείωση που έχει καταγραφεί στον αριθμό των φωλιών της θαλάσσιας χελώνας στις παραλίες ωοτοκίας αναφέρθηκε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου Δρόσσος Κουτσούμπας στον απόηχο και των ανακοινώσεων που έγιναν από το Σύλλογο Προστασίας της Θαλάσσιας Χελώνας «Αρχέλων».

Ο…

περισσότερα...

12-09-2017 14:12:52


Μειώθηκε ο αριθμός των φωλιών των χελωνών φέτος!

Έληξε η φετινή περίοδος ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας στη Ζάκυνθο και τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το 2017 υπήρξε η χρονιά με τις λιγότερες φωλιές. Ο ΑΡΧΕΛΩΝ που καταγράφει από το 1984 συστηματικά κάθε χρόνο τις φωλιές στον Κόλπο του Λαγανά εντόπισε φέτος μόνο 650 φωλιές, τον χαμηλότερο αριθμό όλων των εποχών. 

Ως γνωστόν η Ζάκυνθος…

περισσότερα...

05-09-2017 08:47:08


Δημόσια εκσκαφή φωλιάς θαλάσσιας χελώνας Caretta Caretta αύριο στο Λαγανά

Σχεδόν 650 φωλιές θαλάσσιας χελώνας έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής στις παραλίες ωοτοκίας που προστατεύονται στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου (Ε.Θ.Π.Ζ.). Η προστασία τόσο του απειλούμενου αυτού ζώου όσο και του οικότοπου του Κόλπου Λαγανά αποτελούν το βασικό στόχο του ΑΡΧΕΛΩΝ, Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στο…

περισσότερα...

31-08-2017 11:39:35


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας