Κοινωνία

Καταγράφεται αύξηση των θηραμάτων στο νησί μας!

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα γίνουν το επόμενο διάστημα και με δηλώσεις του στον –Ε- ο Πρόεδρος Σπύρος Κωστής κάλεσε σε συμμετοχή και έδωσε πληροφορίες για θέματα που απασχολούν τους κυνηγούς, όπως αυτά που αφορούν τη θανάτωση των σκύλων από δηλητηριασμένα δολώματα.

Ο κ. Κωστής άφησε…

περισσότερα...

26-05-2017 11:48:06


Μαθητές από το Σαν Μαρίνο της Ιταλίας θα φιλοξενήσει ο Δήμος

Είκοσι μαθητές από το Σαν Μαρίνο της Ιταλίας θα φιλοξενήσει ο Δήμος τις επόμενες ημέρες και μαζί τους θα είναι και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης από το Δήμο του Σεραβάλλε. 

Η αντιπροσωπεία θα ταξιδέψει από την Ιταλία προς στη Ζάκυνθο στις 3 Ιουνίου και θα μείνει στο νησί μας μέχρι τις 7 του ίδιου μήνα. 

Το πρόγραμμα της επίσκεψης…

περισσότερα...

26-05-2017 11:40:43


«Ο μισός ΧΥΤΑ βρίσκεται σε οικόπεδο του ΟΔΑΖ» υπογραμμίζει ο Στάθης Μπετίνης μετά από έρευνα στο Κτηματολόγιο

Από την 1η του μήνα αναμένεται να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις του ΟΔΑΖ το Τμήμα των Χρονίως Πασχόντων που σήμερα στεγάζεται στο παλιό κτήριο που είχε κατασκευαστεί το 1976 και σήμερα έχει συμπληρώσει 40 χρόνια ζωής.

Στο συγκεκριμένο Τμήμα, σήμερα φιλοξενούνται συνολικά 36 συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη συνεχούς περίθαλψης από εξειδικευμένο…

περισσότερα...

25-05-2017 09:29:59


Παράνομη κεραία ιδιωτικής εταιρείας στο παλιό σχολείο του Ξηροκάστελου

Η τοποθέτηση μίας κεραίας από ιδιωτική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο παλιό σχολείο του Ξηροκάστελου στο Βασιλικό προκάλεσε την αντίδραση του Δήμου καθώς μπήκε παράνομα και χωρίς καμία έγκριση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του –Ε-, ο Δήμος ετοιμάζεται να στείλει εξώδικο στην εταιρεία που έβαλε την κεραία για να την απομακρύνει.

Με…

περισσότερα...

25-05-2017 09:04:15


Σύσκεψη τεχνικού χαρακτήρα για την Αλ. Ρώμα

Το πολυσυζητημένο αλλά  όπως φαίνεται δυσεπίλυτο ζήτημα που αφορά  πεζοδρόμηση της Αλεξάνδρου Ρώμα αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς του συγκεκριμένου δρόμου απασχόλησε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Διοικητήριο.

Στην συγκεκριμένη σύσκεψη που είχε καθαρά τεχνικό χαρακτήρα,  παρευρέθηκαν υπηρεσιακοί παράγοντες και πιο…

περισσότερα...

24-05-2017 12:33:03


Κινητοποίηση για την «Μπλε φάλαινα» και στο νησί μας!

Άμεση κινητοποίηση της τοπικής αστυνομίας υπήρξε την περασμένη Κυριακή  για ένα ύποπτο περιστατικό που αφορούσε το διαδικτυακό «παιχνίδι» μπλε φάλαινα, που έχει ήδη προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό.

Ένα διαδικτυακό μήνυμα που έστειλε μια 13χρονη μαθήτρια σε μια φίλη της και στο οποίο έκανε αναφορά στην συμμετοχή στο συγκεκριμένο…

περισσότερα...

24-05-2017 09:21:49


Ενοικίαση παραλιών από το Δήμο: Υπογράφονται τριετή συμβόλαια αλλά με ετήσιες πληρωμές!

Τριετή συμβόλαια θα υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν χώρο από τις παραλίες για την ενοικίαση ομπρελών και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Ωστόσο εκείνο που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η πληρωμή των υποχρεώσεών τους στο Δήμο θα γίνεται κατ’ έτος, δηλαδή θα πληρώσουν  συνολικά τρεις φορές και όχι εφάπαξ. 

Για το θέμα αυτό έχει συνεδριάσει…

περισσότερα...

24-05-2017 09:12:06


Οριστικά από το Λιμεναρχείο οι άδειες για τα σκάφη αναψυχής

Αύξηση στον αριθμό των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται με θαλάσσια σκάφη για εκδρομές και μετακινήσεις τουριστών καταγράφεται ήδη από το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, σύμφωνα με την Λιμενική Αρχή και το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα του αυξημένου αριθμού επισκεπτών που αναμένεται στο νησί μας για τη φετινή χρονιά.

Ικανοποιητική σύμφωνα…

περισσότερα...

23-05-2017 09:27:55


Σήμερα αναμένεται η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ που προβλέπει όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με την ένταξη των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς  μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» 2017-2018 της ΕΕΤΑΑ και σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί η προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ με στόχο η διαδικασία καθορισμού των δικαιούχων να έχει ολοκληρωθεί ως…

περισσότερα...

23-05-2017 09:20:31


''Προβληματική η λειτουργία του ΦοΔΣΑ'' τονίζει η Ζακυνθινή Αναγέννηση!

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου επίσκεψη αντιπροσωπείας της “Ζακυνθινής Αναγέννησης” στις εγκαταστάσεις του ΦΟΣΔΑ στην περιοχή του αεροδρομίου και στον ΧΥΤΑ του Σκοπού και συνάντηση με την διοίκηση του σωματείου εργαζομένων του φορέα, οι οποίοι ευρίσκοντο σε απεργιακή κινητοποίηση.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε…

περισσότερα...

23-05-2017 09:16:41


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας