Κοινωνία

Στις 11 Σεπτεμβρίου χτυπά το πρώτο κουδούνι

Για τις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα Τρίτη, μαθητές και καθηγητές ανανεώνουν το ραντεβού τους στις σχολικές τάξεις. Η ημερομηνία ήταν αναμενώμενη αφού κάθε χρόνο κινείται στο ίδιο πλαίσιο, αυτό, όμως, για το οποίο προβλέπονται αλλαγές είναι το ωράριο και η ώρα έναρξης των μαθημάτων.
Σύμφωνα με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Κώστα…

περισσότερα...

09-08-2018 11:01:00


Στροφάδια: Τα νησάκια με το καστρομονάστηρο που παραμένουν πληγωμένα από τους σεισμούς του '97

Στη μέση του Ιονίου πελάγους, 40 ναυτικά μίλια νότια της Ζακύνθου και 30 μίλια δυτικά της Πελοποννήσου αναδύονται από τη θάλασσα δυο νησάκια, η Σταμφάνη και η ΄Αρπυια γνωστά από την ελληνική μυθολογία που στις μέρες μας αποκαλούνται Στροφάδες.

Στη Σταμφάνη που είναι και το μεγαλύτερο, δεσπόζει από τον 13ο αιώνα το Καστρομονάστηρο των Στροφάδων…

περισσότερα...

06-08-2018 11:29:00


Σε πλήρη αδράνεια η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου!

Σε πλήρη αδράνεια παραμένει η Κτηματική  Υπηρεσία του Δημοσίου στη Ζάκυνθο που εκτός από το γνωστό ζήτημα που αφορά τον  Προϊστάμενο, αφού καθήκοντα Αναπληρώτριας έχει αναλάβει εδώ και κάποιους μήνες η Προϊσταμένη του Πύργου, η Υπηρεσία δεν έχει ούτε έναν διοικητικό υπάλληλο, ακόμη και για να τηρεί το πρωτόκολλο.

Βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά…

περισσότερα...

04-08-2018 11:49:28


Πρόεδρος ΕΛΜΕΖ: Με ελλείψεις και η νέα σχολική χρονιά!

Η νέα σχολική χρονιά βρίσκεται προ των πυλών και το πρόβλημα της έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού αναμένεται να παρουσιαστεί για ακόμη μια φορά στα Γυμνάσια και Λύκεια και στη Ζάκυνθο και σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε μιλώντας στον –Ε- ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΖ Φώτης Προβής, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα τα κενά ξεπερνούν τα 70.

«Μετά…

περισσότερα...

04-08-2018 11:34:06


Μνημόσυνο για τους νεκρούς της σεισμοπυρκαγιάς του ’53

Ο Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Ζακυνθίων πήρε την πρωτοβουλία να τελέσει μνημόσυνο για τα θύματα της σεισμοπυρκαγιάς του 1953 και η μνήμη όλων μας πηγαίνει στα θύματα της τραγωδίας στην Ανατολική Αττική.

Οι απόδημοι ανακοίνωσαν ότι την Κυριακή στις 12 Αυγούστου 2018 είναι ακόμα μια θλιβερή επέτειος του σεισμού και της φωτιάς που ακολούθησε…

περισσότερα...

03-08-2018 12:20:00


Στους ενετικούς θολωτούς οχετούς για τα όμβρια οφείλονται οι καθιζήσεις στην παραλιακή

Το πρόβλημα που προέκυψε στο οδόστρωμα της παραλιακής λεωφόρου Κωνσταντίνου Λομβάρδου, στη διασταύρωση μπροστά από το κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, δεν είναι καθόλου άγνωστο για τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου που έχει και την αρμοδιότητα για τον συγκεκριμένο επαρχιακό δρόμο, ο οποίος καθημερινά εξυπηρετεί…

περισσότερα...

03-08-2018 09:00:23


Την αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΥΑΖ ζητά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών

Την αντικατάσταση της διοίκησης της ΔΕΥΑΖ ζητά ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Γιώργος Μοθωναίος για τους χειρισμούς που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο ζήτημα της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, σημειώνοντας πως δυστυχώς η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης έχει χάσει την αξιοπιστία της.

Όπως…

περισσότερα...

03-08-2018 08:55:07


Δύο νέοι χώροι στάθμευσης στην πόλη, στο ΚΤΕΛ και στην Αγ. Τριάδα

Η φετινή τουριστική περίοδος ανέδειξε τα προβλήματα που σχετίζονται με την έλλειψη χώρων στάθμευσης στην πόλη και καθώς ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε τα δεδομένα του προχθές, ο Δήμος εξετάζει τη δημιουργία χώρων στάθμευσης σε συγκεκριμένα σημεία.

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κόκλας είναι σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Δημοτικού…

περισσότερα...

02-08-2018 12:33:25


Εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Έργων η μελέτη για την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων

Το σχεδιασμό των έργων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων για την Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων ενέκρινε και μάλιστα ομόφωνα το Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων έργων που συνεδρίασε πριν από λίγες ημέρες και η απόφαση που ελήφθη αφορούσε τον τρόπο υλοποίησης των έργων  της  Μονάδας που θα γίνουν με τη διαδικασία της μελέτης – κατασκευής.…

περισσότερα...

02-08-2018 12:04:02


Εν αναμονή της αίτησης ανάκλησης των ασφαλιστικών μέτρων της τράπεζας Πειραιώς από το Δήμο

Η αίτηση ανάκλησης της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων στη  βάση των οποίων ο Δήμος Ζακύνθου συνεχίζει να καταθέτει κάθε μήνα ένα σημαντικό μέρος από τα τέλη που εισπράττει για την καθαριότητα για την αποπληρωμή δανείου από την Πειραιώς, ακόμη δεν έχει κατατεθεί και ο χρόνος που περνά είναι εις βάρος του ταμείου του Δήμου που συνεχίζει να μετρά…

περισσότερα...

02-08-2018 12:00:26


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας