Οικονομία

Βαρύ» το φορολογικό φορτίο του 2018!

«Βαρύ» θα είναι και για το επόμενο έτος το φορολογικό φορτίο για όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, καθώς κάθε μήνα θα πρέπει να εισφέρουν στην εφορία περισσότερα από 3 δισ. ευρώ. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 «πρωταθλητής» μήνας στο σκέλος των εισπράξεων αναδεικνύεται ο Δεκέμβριος, οπότε και θα πρέπει στα δημόσια…

περισσότερα...

29-11-2017 13:01:23


Μέχρι την Πέμπτη η προθεσμία για τακτοποίηση οφειλών με διακανονισμό στο Δήμο!

Αυτή την εβδομάδα λήγει η προθεσμία που έχουν οι δημότες να πληρώσουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το Δήμο και όσοι δεν το έχουν κάνει ακόμα πρέπει να το ρυθμίσουν γιατί υπάρχει διακανονισμός με καλές προϋποθέσεις. Οι δόσεις που μπορούν να ρυθμίσουν φτάνουν μέχρι τις 100 και δεν θα δοθεί άλλη παρόμοια ευκαιρία. 

Η προθεσμία λήγει…

περισσότερα...

27-11-2017 08:58:22


Στη δημοσιότητα λίστες φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου δισ. ευρώ

Λίστα για κραυγαλέες υποθέσεις φοροδιαφυγής, για «ποτάμια» εικονικών τιμολογίων, για τα «λουκέτα» που μπήκαν το περσινό καλοκαίρι λόγω μη έκδοσης αποδείξεων. Λίστα και για υποθέσεις λαθρεμπορίου εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως στον τομέα των καπνικών και των καυσίμων.

Και οι δύο κατατέθηκαν στη Βουλή ως συνοδεία του Προϋπολογισμού, με…

περισσότερα...

23-11-2017 12:10:43


Ρυθμίσεις οφειλών μέχρι τις 30 Νοεμβρίου στο Δήμο!

Ελάχιστες ημέρες έχουν ακόμα στη διάθεσή τους όσοι θέλουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους προς το Δήμο αφού η προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Η προσέλευση του κόσμου και των επιχειρηματιών μέχρι τώρα δεν ήταν η αναμενόμενη και γίνονται συνεχώς εκκλήσεις από τη δημοτική αρχή στους δημότες για να μην χάσουν τις προθεσμίες. 

Συγκεκριμένα…

περισσότερα...

23-11-2017 08:50:02


Μειωμένες κατά 20% οι νέες 92.500 επικουρικές συντάξεις!

Ξεκινά η έκδοση 92.500 «ψαλιδισμένων» επικουρικών συντάξεων μετά από περίπου τρία χρόνια, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προχώρησε στην έκδοση της απαιτούμενης εγκυκλίου. 

Σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση, όσοι έχουν υποβάλει αίτηση για να λάβουν την επικουρική…

περισσότερα...

22-11-2017 12:29:23


Μειώσεις έως 18% σε συντάξεις φέρνει ο επανυπολογισμός του νόμου Κατρούγκαλου

 

Μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ), του Δημοσίου και των πρώην ευγενών ταμείων (ΔΕΚΟ - Τραπεζών) δείχνουν τα αποτελέσματα από τον επανυπολογισμό των ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων.

Μάλιστα, σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε το υπουργείο Εργασίας στους εκπροσώπους των δανειστών, κατά την πρόσφατη επίσκεψή…

περισσότερα...

10-11-2017 13:11:32


Έρχεται η ώρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα “κόκκινα δάνεια”

Η τακτοποίηση του χαρτοφυλακίου των τραπεζών ενόψει των σκληρών stress test της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας φέρνει στο προσκήνιο τις επόμενες ημέρες μία ακόμα μνημονιακή δέσμευση που αφορά την εκποίηση κατασχεμένων ακινήτων, και τους πλειστηριασμούς ακινήτων που
προέρχονται από τα αποκαλούμενα “κόκκινα” δάνεια της αγοράς.

Σε…

περισσότερα...

04-11-2017 12:08:46


Το Δεκέμβριο τα υπόλοιπα των επιδοτήσεων στους αγρότες!

Μέχρι το τέλος του χρόνου έχει προγραμματιστεί να πληρωθούν στον αγροτικό κόσμο περίπου 1,3 δισ. ευρώ για την εξόφληση της βασικής ενίσχυσης, το λεγόμενο «πρασίνισμα», την εξισωτική αποζημίωση του 2017, το μέτρο των νέων αγροτών κ.λπ. Τα χρήματα αυτά αφορούν το συνολικό αγροτικό πληθυσμό της χώρας και οι δηλώσεις έγιναν από τον υπουργό Αγροτικής…

περισσότερα...

04-11-2017 11:24:39


Έφτασαν τα στοιχεία για τους καταθέτες εξωτερικού!

Στη διάθεση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρίσκονται πλέον τα στοιχεία για τους φορολογικούς κάτοικους Ελλάδας οι οποίοι διαθέτουν καταθέσεις και επενδύσεις χρηματοοικονομικού χαρακτήρα σε χώρες του εξωτερικού οι οποίες έχουν ενταχθεί στη συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Πρόσφατα…

περισσότερα...

31-10-2017 12:49:19


Οριζόντιες περικοπές 8,41% στην επιδότηση των παραγωγών!

Την έντονη αντίδραση του αγροτικού κόσμου έχουν προκαλέσει οι μειώσεις στις επιδοτήσεις που έγιναν γνωστές την περασμένη Παρασκευή, όταν οι παραγωγοί πήγαν στις τράπεζες να πάρουν τα χρήματά τους, δηλαδή την προκαταβολή που μπήκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ποσοστό 8,41% φθάνουν οι περικοπές στις προκαταβολές ενιαίας ενίσχυσης που πιστώθηκαν…

περισσότερα...

30-10-2017 11:59:23


Ο ΤΥΠΟΣ ΣΗΜΕΡΑ

DISCLAIMER
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση
ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό,
φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του webmaster.
© 2014-15 ermisnews.gr. All Rights Reserved.
Designed & Developed by
GeeSmo - Internet Transformation
Συνδεθείτε μαζί μας