Καθημερινή Ενημέρωση της Ζακύνθου|Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
Είστε εδώ: Home » Ζάκυνθος » Το ΕΘΠΖ ενέκρινε τα καλοκαιρινά προγράμματα φύλαξης

Το ΕΘΠΖ ενέκρινε τα καλοκαιρινά προγράμματα φύλαξης 

Σεκάνια, Ζάκυνθος

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου στην χθεσινή του συνεδρίαση ενέκρινε το καλοκαιρινό πρόγραμμα φύλαξης για ενημέρωσης για τις παραλίες ωοτοκίας και μια σειρά ακόμα από δραστηριότητες όπως αυτές που αφορούν την επιστημονική έρευνα.

Σύμφωνα με την εισήγηση του Προέδρου πρόκειται για τα ετήσια διαχειριστικά μέτρα τα οποία εγκρίνονται από το 2006 με σκοπό ητν ορθολογική διαχείριση του χώρου και την προστασία του βιοτόπου.

Τα φετινά προγράμματα θα γίνουν στις παραλίες στα Σεκάνια, τη Δάφνη, το Γέρακα, το Καλαμάκι, το Μαραθωνήσι και τα Στροφάδια. Επίσης θα αξιοποιηθεί η συμμετοχή επιστημόνων από ΑΕΙ και ΤΕΙ που κάνουν πρακτική αλλά και οι υπεύθυνοι από μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στην χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε η διαδικασία που θα ληφθεί και φέτος για την εκχώρηση τμημάτων των παραλιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις καθώς επίσης και η ναυαγοσωστική κάλυψη των πολυσύχναστων παραλιών ωοτοκίας.

 

 

Δείτε επίσης:

About the author: Αγγελική Ξενόφου

Δημοσιογράφος - Διευθύντρια της εφημερίδας ΕΡΜΗΣ με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ. Εχει συμμετάσχει σε διεθνή δημοσιογραφικά συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις για τον απόδημο ελληνισμό σε Αμερική και Αυστραλία.

Αφήστε το σχόλιo σας